Friday, March 11, 2011

Cara Dia...

To me he is very garang. Hitam katanya maka hitam la jawabnya. Kekadang benda yang dikatakan hitam tu , I feel like blue...wakaka. Standard la tu, I pun ada my own opinion...kan I buat PhD, mestilah ada my justification...heeee.
In that situation, I dare not to say it out loud yang benda tu blue and NOT black. Biarlah "Si Luncai terjun ngan labu-labunya". But when the "right" time comes, I will give my "lecture" la on "colours". heeee...
To me, dia juga tak manja manjakan I. Selamba je. Tak pernah le plak dia buat birthday bash for me or sambut anniversary dasat dasat for the last 16 years. Last year, anniversary disambut ngan makan keowteow goreng kat kedai and this year on anniversary day dia ambik I dari kerja ngan "bubble tea" ( my favourite drink kat Perth ni) kat tangan.
Kalau CT berada in my shoes, mesti dia "sawan"...hahaha...But for me, that is life and marriage. You don't have to pretend in life and don't put high expectation in marriage. Just accept what God give you. Dia yang lebih Mengetahui...
Semalam tetiba, on the way balik dari kerja, dia bawa I beli pancing baru . Colour pink lagi. Happy sangat I. Apasal I happy? Is that the most expensive fishing rod? No. In fact, rasanya antara yang paling murah kot..hahaha. I sorang je ke yang ada fishing rod? No, berlambak manusia lain yang ada fishing rod.
I happy sebab I rasa itu cara dia untuk pujuk I yang memang tengah stressed out dgn kerja kerja PhD....upah menangis sebab stress......hahaha....

3 comments:

Nor Fadzlina Nawi said...

Love is color blind! Lol! Happy Anniversary to both of you :-)

mulan said...

Fadz,
Ralat.
Silap le.. yang makan keowteow tu anniversary (Nov 2009), and bubble tea (Nov 2010)..This year belum lagi...kalau bole minum teh tarik and roti nan pun dah cukup baik le....heeeee.

phnb said...

Intan

Dah ada pancing boleh le ke Rhodes Island, agaknya banyak ikan kat situ and tak payah nak ukur2 terus masuk kuali he he