Thursday, January 17, 2008

Naik..Naik...Naik....

As a wife and a mother of three children 'cooking" has become a routine. I am not a good cook far from becoming a chef But trying very hard to ensure my family eat "homemade" food...Last week end when i did my "marketing" I was suprised to find out I have to pay RM1.30 for a small ikat of pucuk paku...the same size of pucuk paku only cost me RM 1 last year...
then i have to pay RM 8.00 for a kg of ikan selar kuning...We are not talking about luxury food here..we are talking about a very simple kampung style kind of food..not to mention about harga chicken and beef..RM 50.00 a day to the market is nothing now!..

I always think I am among the fortunate to have the opportunity to work and stay in a "kampung" area..definitely based on the low cost of living...but now that thought might not reflects the reality anymore...what can I do ? well ..nothing much except exercising my "power" during the next election....ha..ha... when will that be?

4 comments:

mat yee said...

rasa-rasa dah faham apa masalahnya.gini ajelah next election pangkah saja yang tidak kebiasaan. cukuplah dengan apa yang kita tanggung sekarang. bukalah bijik mata sikit.

mulan said...

bila nak election nih....kita dah tak sabor nak pangkah..ha..ha..

Anonymous said...

He...he..
Itu pun dah tahap syukur rahmat lagi kalau kat swak ni ayam sekilo 6++++ and 7++++ n roti canai kami dah lama bayar RM1.00 kat semenanjung baru havoc...o.klah kalau govt servant ada elaun wilayah ...how about those yang tak dak elaun n working with private sector macam akak ni...worst case kalau kerja kampung...minister mana ada masa nak tengok benda-benda macam ni..

p_a_y_a_t_c_r_a_n_e_i_n_c said...

ermm...tau xpe...
tu blom cite minyak masak, tepung, petrol, etc, etc...

all sky rocketing!!!

sebagai pengeluar minyak yang sulfurnye rendah pun terpaksa membayar untuk kenaikan petrol...

sebagai pengeluar minyak kelapa sawit pun harga minyak naik...

anyway, jangan sampai darah naik...hehe