Saturday, November 8, 2008

Dulu Vs sekarang and the next 4 years

Rumah:
Dulu- amat selesa,bilik banyak,toilet banyak, luas,kawasan luas etc
Sekarang-alhamdulilah comel untuk kami sekeluarga,toilet satu(separate system plak tu!)kawasan luar bole le untuk sidai kain and the other half hisap rokok..he..he..
Note: specially for Selinap-Nadzri kena merokok kat luar umah kat sini..he..he..rule OZ not my rule.

Car
Dulu: First hand-3 buah before bagi kat Achu satu
Sekarang: Second Hand-doa muga tak meragam for the next 4 years

Perabot Umah
Dulu: Brand New-masa tinggal masih cantik lagi,semua ada, curtain baru buat-so siapa yang sewa untung la..
Sekarang: Barang letrik je mampu beli baru, perabut lain semua second hand or dari garage sales.

Tugas
Dulu: Ada bibik yang nolong uruskan umah and Mak Jah nolong tengokkan Nina ..ooo Mak Jah Nina really miss you..
Sekarang: sendirian Bhd

Financial aspect
Dulu: rasanya tak risau bab ni..alhamdulillah ada je rezeki masuk and more than enough.
Sekarang: Suspen je...really careful on what and how we spend our money!!

Maintainance diri
Dulu: Lawatan ke Spa and facial dah biasa..maklumlah umur pun dah lanjut..he..he..
Sekarang: Jangan mimpi le!!!

Kerja/Study
Dulu: Stress bab kerja-eg ISO le apa le, students atitude le and all the clerical works yang entah apa apa
Sekarang: Stress gak...huaa...

Conclusion:
Selepas memegang student card, me and the other half meninggalkan segala keselesaan yang pernah kami kecapi dan sedang belajar memulakan hidup seadanya di sini...Muga perjalanan kami sekeluarga di rahmati..Aminn...

3 comments:

selinap said...

Is merokok = hisap paip?

I thought dah tukar.

BTW, ada camera dlm rumah ke? Mana authority tahu if we smoke in house.

Fadzlina Nawi said...

I think it's because of the smoke detector....

Anyway, inilah masanya nak berhenti merokok, tak gitu cik Nadzrinyer...

mulan said...

Mr Selinap
Paip dia siap post 2 set lagi..tapi tak leh guna (not even kat luar)... bau kuat.Siannn gak.... Sini nanti depa buat house inspection (every 3 months), kalau ada bau rokok apalagi paip jadi la cite kassim selamat.."keluar kau dari umah ni"..he..he.

Fadz,
Kalau berenti tu akak buat pulut kuning hantar ke Melbourne...he.he..