Friday, November 7, 2008

OZ....here I am...

Alhamdulillah, dah selamat sampai kat bumi OZ ni.. Thanks to Che Pah and family yang numpangkan kami sefamily for two weeks.(Umah payah bebenor).Thanks also to all kenkawan kat sini (old and new) yang amat amat membantu disaat kami memerlukan bantuan..

After 3 weeks (first comment...nanti may be berubah...he..he), rasanya mudah memulakan hidup di UK as compared to OZ..Kat UK dulu (kenkawan yang ada sekarang pun cakap still sama), kalau sewa umah ..dah ada segalanya...siap bole minta ngan landlord lagi apa yang nak...(my experience le)

sini habuk pun tarak...rumah kosong...semua kena beli sendiri...Kalau yang fully furnshed kat OZ ni jgn harap le mampu nak bayar especially kat WA..harga umah melambung lambung...

Cuma sini halal food mudah...kedai makan yang halal banyak...kat Uni pun ada halal corner...jadi bab ni OZ bagus le..kat UK dulu jgn harap le nak ada halal food in the campus...

well..apa nak buat..here I am..and going to be here for the next 4 years...

4 comments:

Fadzlina Nawi said...

Selamat belajar kak. Nanti kalau ada duit balance mailah Melbourne. Perth kami tak teringin nak p lagi...hu.hu.hu maybe after abis phd nanti. So canne life so far. Nanti citer lah yer.

selinap said...

Bila nak upload gambar naik kangaroo.

mulan said...

Fadz,
cita cita tu ada untuk jalan jalan Melbourne, tapi rasanya dekat nak habis nanti kot..masalah ongkos le..he..he

Selinap,
nanti noo...la ni baru dok study jalan..he..he

Anonymous said...

..wow!