Thursday, October 8, 2009

Camera-Shy


Yesterday, after dropping the two heroes to the Vacswim Class I decided to "beli jiwa" J Lo. We have girls day out. Went to the shopping complex and let her play kat "free (penting nih..) play group area". Gumbira lah J-Lo. Lepas main she wanted to have an ice cream. Kena plak, the icecream stall yang biasa beli tu situated at the other wings of the complex so menapak la kami ke sana.
While walking suddenly one lady approached us. She introduced herself; she is from one of the company yang professionally ambik gambar bebudak. Kononnya she is interested ngan J-Lo especially J-Lo punya rambut spring tu.. (Dalam hati I cakap..emmm pandainya Minah Salleh ni bodek..sebab J-Lo that time lum mandi lagi ).
At first, malas nak layan. But then teringin gak nak tengok gambar J-Lo yang diambil oleh professional photographer. I pun agree la. Then pegi lah "model yand lum mandi" tu ke tempat ambik gambar . Ada lah 2 org anak Mat Salleh ni dok posing. Bebudak tu pakai baju pun cantik le and for sure dah mandi. Mat salleh tu cakap dia dah di offer few days earlier and datang purposely for that photography session.
Rasa tak sedap hati, I pun cakap sekali lagi kat Minah tu yang I tak expect benda ni and J-Lo tak ready lagi. Tapi dia dok pujuk cakap, why not give a try. Dalam hati cakap belasah je la..lagipun JLo kalau kat umah memang suka "posing" . Pantang orang pegang camera , banyak lah gayanya.. Manalah tahu J-Lo berbakat cam Cindy Crawford ka, Kimora ka, Naomi ka or paling korok pun cam Nasha Aziz.. heeee
Sampailah turn JLo plak. Tetiba je J Lo jadi amat "pemalu". Tak nak tengok camera, tak nak senyum.. Penat gak la, photographer tu dok "agah" . J Lo still tak nak tengok camera. Ada lah 2,3 shot yang diambil tapi model tak nak senyum ..Camera- shy rupanya JLo ni...
Alhamdulillah, kalau kekal begini memang dia tak akan berjaya le dalam bidang modelling ke, lakonan ke, apa ke... harapnya nanti dia besar tak le Mama serabut kepala ....manalah tau zaman la ni kan semua bebudak nak jadi artist..kah kah kah...
p/s: gambar tu akan siap on the 30th October..