Friday, July 15, 2011

Happy Birthday En Suami



13 July lepas hari lahir En Suami. Dia tak ada kat Oz ni. Dia bz kat Msia, need to settle few important things. Dari anak sulung sambut first birthday, kami tak ada le sambut harijadi yg gah gah...jemputan ratus ratus, belon sana sini, kek 2,3 tingkat, hadiah berlori lori....emmmm..itu semua tak ada in this family. Tak bermaksud kami tak sambut birthday. Ucapan birthday dah jadi cam adengan wajib dlm my family. Even my mom akan make sure dia ucap happy birthday kat anak, menantu and cucu cucu dia. Yang tak dibuat adalah majlis sambutan besar besaran.


Anak anak pun setakat ari ni tak pernah request nak buat birthday party/celebration. Setiap kali hari jadi anak anak, kami celebrate gak, potong kek juga, tapi selalunya secara tertutup. Kerapkali juga kami prefer untuk keluar makan sefamily or pegi tengok movie sefamily. Anak anak pun happy.


Kalau dah majlis harijadi anak anak pun kami tak pernah buat besar besaran. Apatah lagi birthday saya dan En Suami. Eventhough En Suami and saya mendapat pelajaran dari luar negara, dari first degree sampailah ke PhD (terima kasih kerajaan Malaysia!), kami tidak le terminat untuk buat birthday celebration, sejak dari zaman muda and awal perkahwinan lagi. To us, birthday is a family matters. Tak payah digempar gempurkan. Sehingga kini kami selesa cara begini. Tak tau la pula, kedepan hari terbuka hati saya dan En Suami nak buat sambutan harijadi. May be during that time anak menantu kami kena berbaris membawa hadiah masing masing , macam dlm cerita P Ramlee...heeeeeee.....

2 comments:

Dr. Ben said...

saya tak sambut dah besday cuma hari ulangtahun perkahwinan

mulan said...

Salam kenal Dr Ben....