Saturday, June 4, 2011

Gerak Khas in Perth: The most stupid story on earth

Sebagai driver yg didikasi untuk my family, semalam I still jalankan tugas as usual mengambil En Hubby dari kerja w/pun keadaan kesihatan yg tak berapa baik. Dah 2 minggu , I kena flu and till today still tak nampak cam nak lega lagi.


It was around 6 pm. Untuk kenkawan kat Msia, suasana 6pm sekarang ni dah gelap cam kul 8/9 malam le kalau kat Msia. At that time I berada dilorong ketiga (highway 3 lane). Tetiba I terdengar siren police kat belakang my car. I pun glance negok my speed meter, ok lagi. So dlm hati ingat mesti police tu kejar keta kat depan.


Disebabkab lane tengah banyak sgt keta, I pun decide nak lajukan keta I ( niat murni untuk membantu police kat belakang I ). So I pun drive dgn selambanya and makin laju. After sometimes, bila lane tengah clear, I pun celah masuk lane tengah (dgn harapan police tu bole guna lane ke3 dgn senang untuk mengejar keta kat depan I). Tetiba I nampak plak, keta kat depan tu masuk lane tengah gak, and keta police yg kat belakang I pun masuk lane tengah gak. Siren makin kuat le pulak.


Bila first lane clear, I pun celah masuk (again , niat hati nak bagi kat laluan kat police tu). Masa tu dah lama gak la, adengan kejar mengejar tu. Nina yg dok kat belakang keta pun dah makin excited.


Bila dah ada kat first lane, police tu pun masuk kat first lane and tailing my car, then dia start bagi lampu and bunyi siren yg amat kuat. Laaaa......keta I ke yg dikejar dari tadi tu...Kalau la I tau dia kejar I, dah lama la I berenti.....I tak sedar, I jadi pelakon utama dlm adengan kejar mengejar kat Highway...ish ish ish....untuk yg membaca...begitulah tahap "blurrrrrr" akak...


Bila I stop, I nengok kat side mirror, police officer tu keluar siap tangan kat pistol dia and dia begitu berhati hati nak sampai kat keta I. Sebijik mcm dlm filem. I yg kat dlm keta jenuh menahan gelak sebab I rasa dia mesti ingat dia akan berhadapan ngan gangster yg merbahaya.


Bila I buka tingkap, first sekali I minta maap le sebab tak berenti, and dgn bodohnya I cakap le I ingat dia kejar keta kat depan. Police tu plak, bila dia nampak I, dia pun nak tergelak. Gamaknya dia pun rasa lawak dgn gaya dia yg mcm nak berdepan ngan gangster.


Rupa-rupanya diaorg kejar I tu coz dlm record diaorg plate number my car tu still listed as stolen car ( police tak buat kerja le ni... patutnya bila I dapat balik my car lepas kena curi dulu, they have to delete the record). Jadi diaorg ingat, diaorg tengah kejar pencuri keta le... patut la, siap pistol kat tangan lagi..and patut la police tu pun nak tergelak bila dia tengok I. Gamaknya dlm hati dia cakap pompuan ni curi ayam pun tak lepas.....or...ada gak pompuan yg blurrrrrr tahap gini kat Perth........




3 comments:

Nor Fadzlina Nawi said...

Sungguh lawak kak ;-D dan suspense he..he..he rasa cam Rush Hour lah pulak LOL!

Anonymous said...

Patutnya polis tu tembak dulu, baru tahan..hahah. ala macam dalam story drama tu...FF

aziyaya said...

haha lawak tul