Tuesday, March 16, 2010

The "haru- biru-blues" life

Yesterday teman " tidur siang". For some people tidur siang ni may be dah jadi routine but for people like me, it is a sign that I tak sihat. Kalau sihat, memang saya tak tidur sebelah siang. Kalau letih sangat pun I would rather baring baring , bermalas malas atas katil tapi will never tidur yang cam tidur sebelah malam tu. Tapi semalam , I memang tidur. Nyenyak. Environment pun cam sunyi gitu(si J Lo pun tidur). Cuma bila bangun tu, the whole body sakit. Badan pun cam panas sikit. Akhirnya 2 biji Panadol active fast masuk dalam perut.

Bila dibuat postmortem apa punca tak sihat, rasanya my daily routine yang ntah apa apa including umur teman yang makin lanjut. Ditambah plak ngan pengambilan caffein yang menjadi jadi. Bole jadi duta "Nescafe". Sehari ntah berapa mug I ambik untuk keep going..

Kalau dikira le sejak hubby mendapat kerja PTD (Pencuci Tadbir Diplomatik) ni, masa tidur teman dah makin kurang le plak. I have to wake up at 3 am. My life begin at 3 am till cam 11pm gitu.. Masalahnya , bila dah bangun at 3am I memang tak leh tidur balik. Malam semalam I tidur awal. Pukul 9pm dah masuk bilik tapi sian pulak Abg Long, belum abih buat homework. Nasib baik ari ni dia tak ada test.

Ditambah plak ngan kerisauan bab bab analysis yang masih meraban- nak kena guna PLS (apa pun tak tau lagi), conference paper yang patut dibuat (i belum really sit down and start), my chapters yang asyik dok kena rewrite..yang cam tak habih habih processnya...

iron plak rosak..ni pun contribute ke stress gak ni..pasal baju banyak tak iron lagi..On top of that dapat notice dari agent nak buat house inspection this thursday..all these make mylife miserable...rasa cam nak jadi pokok je....senang...tak yah kelam kabut cari air or baja...semua org bagi.....huaaaaaaa....